Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία! 23/06/2020



…ευφορούμενος από το πνεύμα της πανθρησκείας, κάνει λόγο για κατανομή του χώρου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμάνους και Χριστιανούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Επί αιώνες ο ναός της Αγιάς Σοφιάς στην Πόλη αποτελεί πόλο έλξης της βαρβαρότητας των Τούρκων. Σα λυσσασμένοι, γενιές Οθωμανών την έχουν βεβηλώσει, επιμένοντας ακόμα και σήμερα στον πόθο τους να τη λειτουργήσουν ως τζαμί. Ήδη, όπως δημοσιεύσαμε σε πρόσφατο σχόλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ασυγκράτητος εξετάζει τη λειτουργία της πολύτιμης αυτής για την Ορθοδοξία εκκλησιάς, ως τζαμί. Επιπροσθέτως, Τούρκοι εθνικιστές δηλώνουν πως έχουν εφοδιαστεί ήδη με ασβέστη, ώστε να καταστρέψουν τις μοναδικές βυζαντινές τοιχογραφίες που έχουν απομείνει, αυτές των Σεραφείμ που κοσμούν τον θόλο του ναού.
Παρατηρούμε, όμως, πως στη λυσσαλέα μανία των γειτόνων μας προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ευφορούμενος από το πνεύμα της πανθρησκείας, κάνει λόγο για κατανομή του χώρου του ναού σε μουσουλμάνους και Χριστιανούς.
Το περίεργο, όμως, είναι πως παίρνει θέση και μπλέκεται σε ξένα χωράφια, καθώς η Αγιά Σοφιά είναι πολύτιμος θησαυρός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ίσως, ωστόσο, το θάρρος, ή καλύτερα το θράσος, να το πήρε από την αναγνώριση των Αρμενίων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ως αδελφή Εκκλησία. Άλλωστε, διακατέχονται από την ίδια πλάνη, αυτή του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου